Ihanan julma sosiaalinen media

_DSC5839

”Käsittelet näitä kuvia nyt vähän liikaa! Epäluonnollisen valkoiset hamput esim.!”

”Ruma.”

”Epäluonnollinen.”

”Laukesin 69 kertaa.”

”Monen sällin kaa oot pannut? Satojen varmaan.”

”Sulla tulee olee maailman paskin iho 10 vuoden sisällä.”

”Ainut kuva ikinä mis näytät hyvin säilyneeltä 16veeltä.”

”Tissihuijaus yyh.”

”En syty tolle huulipunalle.”

”Taasko toi duckface.”

Tässä oli osa niistä kommenteista, mitkä kehtaa julkaista. Mitäs sanoisitte, jos teidän Instgram-kuva täyttyisi tällaisista kommenteista? Kuva, jossa meikkisi näyttää mielestäsi hienoimmalta ever tai kuva tilanteesta, jonka koet itsellesi tärkeäksi, ja haluat jakaa sen muille, joka samalla jää muistoksi itsellesi. Harvoin Instagramiin päätyy sellainen kuva, joka on otettu ykkösellä purkkiin vai?

Nykyisin kaiken voi piilottaa filttereiden taakse (kuulemma). Oli sitten huono hiuspäivä, muutama hassu finni tai edellisillan aiheuttamat silmäpussit. Tässä alla kuvat meistä niillä valtavilla muokkauksilla ja filtterfeillä:

IG3

On inhottavaa lukea kommentteja, missä arvuutellaan, millaisia ulkonäkömuutoksia meille on tehty. Emme ole itse niitä vastaan, mutta emme voisi tällä hetkellä kuvitellakaan ottavamme minkäänlaisia pistoksia tai edes harkitsevamme lähtöä kirurgin veitsen alle.  Toisaalta saa niin valtavan määrän negatiivista palautetta ulkonäön suhteen, tulee mieleen, haluavatko nämä anonyymit yllyttää kaunesoperaatioihin? Kun taas jotain muutetaan, on sekin väärin. Sosiaalinen media, sä olet hullu paikka.

Vaikka olemme jo vuosia olleet julkisuuden riepottelemana, ilkeät kommentit satuttavat aina. Toki kuori on kovettunut vuosien saatossa, mutta kyynelkanavia on vaikea kovettaa. Teidän sekuntien kirjoittama kommentti saattaa jonain päivänä painaa meidän mieltä enemmän kuin arvaattekaan.

_DSC5920

_DSC5873

Teidän kommenttien vastaanottaja on aivan tavallinen ihminen, eikä tunteeton super-olento. Kaikki kommentit ovat silti ehdottomasti tervetulleita. Emme voi kaikkia miellyttää, eikä se ole tarkoituskaan. Omaamme myös molemmat hyvän huumorintajun, joten ihan jokaisesta kommentista emme menetä yöuniamme. 😉 Muistetaan olla ihania toisillemme!

Kuvat: www.heliroosmae.com

<3 Sar  x Sab

 

 

 

 

 

 

 

34 kommenttia

 1. Hyi kamala mitä kommentteja! Luultavasti ihmiset jotka noin teistä sanovat, ovat mielestään hyvännäköisä mutta kateellisia koska eivät ole julkisuudessa ja saa huomiota, ei ehkä omista ihania meikkejä ja vaatteita kuin te. En tiedä, vain kateellinen ihminen haukkuu kauniita ihmisiä! Ja te tytöt, olette älyttömän upeita ja kauniita! Esikuvia jokaisella osa-alueellanne 🙂 voisitte melkein alkaa vastata haukuilla takaisin ja katsoa mitä haukkujat tykkäävät 😉

 2. Nykyään kun on liian helppo sanoa se pahasana netissä. Harva kuitenkaan kadulla vastaan kävellessä huikkaa tuollaisia. Ootte energisia persoonia joiden pirteitä kuvia on hauska seurata.

 3. Ihanaa, että kirjoittelette tällaista! Mahtavaa päästä vähän lähemmäs teidän elämää. Olette ihania naisia ❤️

  • Kiitos kovasti! 🙂

   • Wow. This is so true Pastor. These images are evreewhery, and all too easy for our children to access. Gone are the days where we withhold information about what they see every day. We need to teach our children about holiness and how to live in a fallen world.

 4. Niin harvemmin kukaan laittaa pöljän näköisiä kuvia intagramiin tai voi olla naturel kuva, mutta siinäkin filter. Kaikki haluaa esteettisiä kauniita kuvia katsella ja laittaa! Toki täysin naturellit kuvatkin kiinnostaa, mutta onko insta oikea paikka näppylä naama kuviin. Tai miksi siis pelkästään sellaisia laittaa. Ennen ja jälkeen kuvat on taas loistavia.

  Haukkujat on saanut huonon kasvatuksen. Onko kukaan täydellinen, miksi filtereitä ei saisi käyttää?

  Mulla olisi teille postaus idea (pyyntö); haluaisin nähdä teidät naturellina, luonnollisina, ilman meikkiä, teidän kauneusrutiinit ? Mitä teette kasvoille/hiuksille? Mitkä lempi tuotteita? Meikkauksesta jotain? Käyttekö kasvohoidoissa, miten huollettu ihoa, mitä vikoja? (Rasvottuuko?) Loppuun ehkäpä se ennen ja jälkeen ☺☺

 5. Te ootte just upeita!!! Sara, en löydä sust mitää vikaa ja Sabinas ainut miinus on pienet tissit mut ei niiku mitää muuta löydy!! Ootte ihania

  • Siis ihan uskomatonta, sun piti oikein kaivamalla kaivaa vikoja edes toisesta? Ja vieläpä verrata näitä ystävyksiä keskenään. Mun mielestä empatia- ja sympatiataidot kuuluu ihmiselle, mut sulta niitä ei ainakaan löydy kommentistas päätellen. Suosittelen opettelemaan näitä taitoja!

  • Thanks for writing such an eatauso–nderstynd article on this topic.

 6. Hei mistä noi Sabinan kengät on tossa kuvassa 🙂 kiitos, jos vastaatte!

 7. Mitä teidän julkaisuja instagrammissa seurannut niin olen huomannut vain positiivisia kommentteja ulkonäöstänne! Niinkuin muissakin, keskittykää positiivisiin kommentteihin ja rakentavia ei voi olla ulkonäöstä niin negatiiviset sikseen!

 8. Voi hyvä tavaton. Vilkaiskaapa molemmat omaa instagram-tiliänne. Rohkean materiaalin täytyy sallia rohkeat kommentit.

  Teidän ig-tilit kertoo kaikessa kauneudessaan itserkkaudesta. Melkeinpä jokakuvasta sen voi päätellä.

  • Se, että laittaa rohkeita kuvia, ei ole kutsu ”please, kerro kuinka monta kertaa laukesit”. En ymmärrä asennetta, jossa vahvaa, kaunista ja rohkeaa ihmistä täytyy haastaa, kiusata ja arvostella, koska ”sehän itse vaan kerjää sitä.” Jos ihminen on kaunis ja laittaa selfieitä, ei ole myöskään kutsu ”arvostele mua ja koita saada mun itsetunto alas”.
   Musta on varmaan tullut vanha kun en voi käsittää tämmöistä toimintaa

 9. Kun on kaunis kuin missi, niin selfien-kuvan ottaminenkin käy varmaan tosta noin? Menee varmaan jotenkin näin, että otat kuvan ja toteat, että hyvä tuli ja laitat sen instagramiin. Vai onko niin, että joudut ottamaan useammankin kuvan ennen kuin olet siihen tyytyväinen?

  • Uskoisin, että jokaisella on ulkonäköpaineita ja haluaa parhaan mahdollisen kuvan. Jos laittaa instaan sen ensimmäisen selfien, joka ei onnistunutkaan ihan täysin, saa julkisuuden henkilönä varman haukkuryöpyn siitä kuinka nyt kaulassa onkin ruttuja ja huulet näyttää liian pieniltä, ja kuvitteleeko postaaja olevansa jotenkin kaunis.

   • Kysymys oli itse asiassa tarkoitettu Saralle ja Sabinalle ja se on varsin viaton. Kysymyshän kiteytyy siihen onko kauniilla naisella samoja ongelmia selfie-kuvan ottamisen kanssa kuin vähemmän kauniilla. Jos itse satun ottamaan selfien, niin joudun ottamaan niitä useamman ennen kuin olen siihen tyytyväinen.Uteliaisuuttani sitten vaan kysyin, onko kauniilla ihmisellä kuten esimerkiksi Saralla tai Sabinalla näitä samoja ongelmia.

    • ”Harvoin Instagramiin päätyy sellainen kuva, joka on otettu ykkösellä purkkiin vai?”
     Itse oletin tuon olevan vastaus sun kysymykseen 😀

 10. Kumma Kommentoija

  Sara ja Sabina kiltti, älkää paljastako kaikkea itsestänne, please. Pelkään menettäväni illuusioni teihin, kun teidän ympäriltänne katoaa kaikki se glamour ja salaperäisyys, jonka olen kuvitellut teillä olevan, kun ette olekaan sitä mitä olen kuvitellut,vaan olettekin vain ihmisiä. Ajatelkaa tekonne seurauksia. Esimerkiksi sitä mitä vahinkoa te näillä paljastuksillanne saatte fanienne keskuudessa aikaan. Heidän koko maailman kuvansa romahtaa. Mie en ainakaan kestä tätä, mie romahan. Tosin blogin kuvienne kohdalla voitte tehdä poikkeuksen.

  • Hullu kummakommentoija taas kerrot kaikille kuinka hullu olet!
   Jossain viestissäsi kielletä olevasi Saran ja Sabinan fani vaikka nyt sen myönnät ja kaikille kerrot!
   Olet kyllä todella hullu ja pahasti sekaisin.

 11. Haukkumistaitsekinkokenut

  Jos on kaunis nainen (oli kyseessä julkkis tai vaikka ihan vaan bloggaaja) saa niskaansa kuraa kuin mutaläjässä olisi. Jostain syystä näyttävät naiset herättävät yhä kateutta ja vihaa. On aivan liian vähän tukemista ja kannustamista tässä maassa on se mentaliteetti että mitä itsellä ei ole on ”pois” vaikka asia ei ole noin. Jokainen voi pitämällä itsestään huolta, urheilemalla, elämällä terveellisesti ja meikkaamalla saada itsestään nätin. On aivan liian helppo netissä käydä haukkumassa toisia. Yleensä ne haukkujat ovat ylipainoisia itsensä huonoon kuntoon päästäneitä naisia, toisille kateellisia naisia ja sitten katkeria miehiä joita ei vaan kukaan huoli ja siksi ovatkin niin katkeria ja vihaisia. Muistakaa tämä kun kuulette haukkumista, ihmisillä jotka keskittyvät 24/7 haukkumaan ei ole kaikki kotona. Kukaan normaali ihminen jolla on oikea elämä, harrastuksia, työ, ystäviä ja hyvä itseluottamus ei keskity haukkumiseen. Ei kannata tuntea surua siitä että joku toinen on sekaisin, some on hullujen huone johon kerääntyy koko kansa.

 12. On se hurjaa seurata teidän missijulkkisten ”elämää” itsenne, kameran ja peilin ympärillä..jotenkin niin tyhjää ja sielutonta..anteeksi nyt vain..varmasti omasta mielestänne ihan huikean upeaa..mutta toivon sydämestäni, että oma tyttäreni ei ikinä lähde tuolle tielle. Haluan kuitenkin uskoa ja toivoa, että löydätte vielä sen oman tien ja itsearvostuksen. Olette onneksi nuoria, joten vielä on toivoa:)

  • Kumma Kommentoija

   Hyvä Marjaana, olet oikealla tiellä lapsesi kasvatuksessa. Haluan tukea sinua tällä vaikealla tiellä ja antaa muutamia neuvoja ja vinkkejä, joita voi jatkossa hyödyntää lapsesi kasvatuksessa. Näillä neuvoilla hänestä ei tule kasvamaan pinnallista, itsekästä ja vain omaan napaansa tuijottavaa aikuista,vaan tasapainoinen, epäitsekäs ja hyvän itsetunnon omaava nuori nainen.

   1. Älä anna lapsesi missään nimessä edes vilkaista peiliin, saati, että ostat hänelle moista herra 666:n keksintöä. Mitään pinnallisempaa ja turhamaisempaa kapistusta tästä maailmasta tuskin edes löytyy kuin peili.

   2. Älä osta hänelle kamerakännykkää, tai saati sitten kameraa. Ne vievät hänet tuhon turmioon. Nämä paholaisen keksinnöt tekevät lapsestasi itserakkaan ja omaan napaansa tuijottajan.

   3. Älä anna lapsesi käyttää meikkiä – ja vielä suuremmalla syyllä, jos hän on poika – sillä tämä vetää puoleensa sellaista vastakkaista sukupuolta, joka arvostaa vain pinnallisia asioita kuten esimerkiksi ulkonäköä.

   4. Älä anna hänen käyttää liian paljastavia tai seksikkäitä vaatteita, kuten esimerkiksi minihametta. Osta hänelle sen sijaan burka, sillä se peittää silmiä lukuun ottamatta koko vartalon. Jos tämäkin asu on liian paljastava, niin on myös burka, joka peittää myös silmät.

   Näillä neuvoilla pääset nyt alkuun.

   • Hullu kumma kommentoija mikä sinun hulluudessasi saa antamaan muille mitään neuvoja, kun et itse tajua maailmanmenosta yhtään mitään!
    Mene hakemaan apua heti tarvitset sitä todella kipeästi!

   • Wham bam thank you, ma’am, my quonsiets are answered!

   • Vorbisem odata la o intalnire cu cel ce a facut designul site-urilor UNESCO, Uniunii Europene si unul dintre cele ale firmei Apple. Pe atunci eram pasionat de design, si mi-a zis, o idee buna, insa prost aplicata, va fi intotdeauna mai apreciata decat una proasta insa frumos conturata. O idee buna o poti transforma in ceva genial, pe cand una proasta tot asa e si ii poti schimba doar “masca”.ÃŽÅ£i place? 0

 13. Sabina, muistutat jollain tavalla Uuno Turhapuro -elokuvissa esiintynyttä sihteeriä Unelma Säleikköä..jotain samaa teissä on, ehkä tuo mutrusuu..

 14. Miksi missit on aina tyhmiä?

  Somessa yleensä kerrotaan totuudellisesti ja suoraan asioista ja julkkiksista/misseistä jotka yleensä koitavat antaa ”kiillotetun” kuvan itsestään!
  Siellä kuulee ” suhteellisen totuuden” henkilöstä tai asiasta joka ei ole väritetty julkkiksen/missin ym omalla tai median harhaisella propagandalla, jota nämä julkkikset tai ja media yrittävät ylläpitää.

  Julkkiksen/ missin oma subjektiivinen kuva itsestään on yleensä aina parempi kun ”yleisön” joka häntä seuraa tai hänestä juttuja mediaan tuputetaan.
  Julkkis voi ja monesti onkin typerä, lapsellinen, itsekäs, itsekeskeinen ja hyvin hyvin subjektiivinen, eikä näe oikeaa ”itseään” kuten muut hänet näkevät.

  Sen oikean kuvan löytää somesta ja se on aina objektiivisempi ja totuudellisempi, kun yleensä harhaisen julkkiksen/missin oma kuva itsestään.
  Joten kannattaa uskoa somen juttuja sekä alkaa kehittää itseään Sara!

  • Kumma Kommentoija

   Sinulla on hyvin harhainen oma kuva. Kaikkihan sen näkee, että ole psykiatrisen sairaalan potilas, etkä mikään psykologian asiantuntija, mitä kuvittelet taas itse olevasi. Sinun todellisuudentajusi on hämärtynyt. Sitä se teettä kun viettää päivä pitkät netissä ja somessa.

   • Hullu kumma kommentoija sinähän täällä olet jatkuvasti ja missejä ahdistelet, olet tehnyt sitä jo vuosikausia. Etkö itse ymmärrä että olet hullu ja pahasti sekaisin?

 15. Kajalin metsästäjä

  Moikka. Oon jo pitkään ihaillut Saran silmämeikkiä. Mitä kajalia mahdat käyttää? Itse en ole vielä löytänyt kestävää kajalkynää, joka pysyisi hyvin myös sisäluomella, joten sen takia tiedustelen…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*