Olen mitä syön?

Good Morning!

olipakerran

Olisipa joka aamu aikaa asetella aamiainen näin kauniisti

 

Moni teistä oli toivonut ruokapäiväkirjaa, ja samalla vinkkejä omaan ruokavalioon. Täytyy mennä ajassa taaksepäin ja kertoa miten itse päädyin omiin ruokailutottumuksiini. Dieetit, karppaus, maitorahkabuumi ja muut villitykset on tullut testattua. Suoraan sanottua ei yhtään mun juttu. Jokusen vuosi takaperin löysin itselleni toimivan ruokavalion: monipuolinen ”perusruoka”. Niin tylsältä kun se kuulostaakin, se tekee mun päivästä helpon, herkullisen eikä tee mieli roskaruokaa tai makeisia. Syön monipuolisesti kasviksia, proteiinia ja hiilareita. Saan laadukkaasta kotiruuasta kaiken tarvittavan ja sillä sammutan nälän ja mieliteot epäterveellisiin vaihtoehtoihin. Tottakai käyn myös ravintoloissa, mutta ne yleensä painottuu joko viikonlopulle tai lounaalle. Enemmän arvostan ja rakastan oikein kypsytettyä lohta, avokadoa salaatissa, täydellistä pastakastiketta, omatekemää makaronilaatikkoa, suussa sulavaa pihviä, maukkaita hedelmiä ja ajan kanssa nautittua aamupalaa.

Tavallisen ruuan ja herkuttelun ohella liikunta on myös osa arkeani. Harrastan monipuolista liikuntaa, joka ei rajoitu vain salille. Vedenjuonnista pyrin pitämään aina hyvää huolta. Sillä saan turhat nesteet ja turvotuksen vartalosta pois ja myös aineenvaihdunta pysyy kunnossa. Sokerilimuja, energiajuomia en suosi ja vältän. Kuvausten lähestyessä katson hieman tarkemmin syömisiäni, vältän suolaa, lisään kasviksia ja vähennän hiilareita.

Salaatti kahvilasta, Avokadopasta, Ravintolan burgeri ja kotitekoinen salaatti

Viikon aikana syötyä: Salaatti kahvilasta, Avokadopasta, Ravintolan burgeri ja kotitekoinen salaatti.

 

Aamupala: Marja/Hedelmä smoothie tai hedelmiä. Kananmunaa paistettuna/keitettynä tai munakas. Ruis-/kauraleipää ja päälle levite, kinkku/juusto ja kasvikset tai avokado. Kahvia ei saa unohtaa.

Lounas yleensä painottuu proteiinipitoiseen salaattiin.

Välipalan nautin kiireiden mukaan. Heikkoina hetkinä todellinen hampurilaisten ystävä saattaa napata mukaansa vaikka mäkkärin juustohampparin 😉

Illalliseen panostan eniten. Valmistetaan kotona mitä milloinkin herkuttelijoiden päähän on päivien aikana pinttynyt. Kokeilemme usein uusia reseptejä, mutta normaalisti Menu painottuu pastoihin, kalaan, salaatteihin ja erilaisiin uuniruokiin. Pääasia on kuitenkin maku, jota ruuassa pitää olla.

Lohi

Pasta jääkaapin jämistä, Lounassalaatti kanafileellä, Ravintolan pizza ja Lohicarpaccio

 

Herkullisia hetkiä loppuviikkoon!

xo Sab

5 kommenttia

  1. Syöt monipuoliset, mikä on hyvä juttu. Jäin vähän ihmettelemään, etkö tosiaan herkuttele koskaan jäätelöllä, kakuilla, suklaalla ym.? Etkai sinäkin ole hurahtanut täysin sokerittomalle linjalle?

  2. Tosi kiva postaus ja mielenkiintoinen! Mukava nähdä, että vaikka olet todella hyvässä kunnossa niin silti syöt pastaa, pizzaa ja hampurilaista. Se onkin se kokonaisuus joka ratkaisee ja näyttää toimivan sinullakin 🙂 Kiitos inspiraatiosta, avokadopastaa on pian kokeiltava!

  3. Mi sono fatta un geco sul piede molto molto carino ad aprile… ora però ne vorrei un'altro… ma è vero che i tatuaggi devono essere dispari? :)A me piacerebbe qualcosa di significativo come il mio animaletto, avevo pensato ala&l39;inizi#le del mio nome attorcigliata ad una stella alpina, un fiore che mi è sempre piaciuto…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*